میلیون‌ها نفر از ساکنان امارات که هر روز از خدمات گوگل، از جیمیل و گوگل فوتوز گرفته تا اندروید، گوگل درایو، مپس و جمینای استفاده می‌کنند، از ۳۰ ژوئیه مشمول شرایط خدمات به‌روزرسانی‌شده گوگل خواهند شد؛ اقدامی که در چارچوب بازنگری این شرکت فناوری برای هماهنگ‌سازی قوانین خود با نقش رو به رشد هوش مصنوعی در محصولاتش انجام می‌شود.

شرایط جدید، تدابیر حفاظتی تازه‌ای در زمینه هوش مصنوعی معرفی می‌کند، نحوه استفاده گوگل از محتوای کاربران برای ارائه و بهبود خدمات را شفاف‌تر توضیح می‌دهد و روشن می‌کند «کاربران هنگام استفاده از خدمات گوگل چه انتظاری می‌توانند از این شرکت داشته باشند و گوگل چه انتظاری از آن‌ها دارد».

اگرچه بیشتر کاربران احتمالاً تغییر فوری در عملکرد خدمات گوگل احساس نخواهند کرد، این به‌روزرسانی جزئیات بیشتری درباره نحوه ادغام فناوری‌های هوش مصنوعی در محصولات گوگل، شرایطی که در آن محتوای کاربران ممکن است تحلیل شود و مواردی که می‌تواند به تعلیق حساب کاربری منجر شود، ارائه می‌دهد.

تدابیر حفاظتی هوش مصنوعی

یکی از مهم‌ترین تغییرات، مربوط به قوانین جدید درباره نحوه استفاده از خدمات مبتنی بر هوش مصنوعی گوگل است.

در شرایط به‌روزرسانی‌شده آمده است که کاربران «نباید از خدمات یا سامانه‌های ما سوءاستفاده کنند، به آن‌ها آسیب بزنند، در عملکرد آن‌ها اختلال ایجاد کنند یا آن‌ها را مختل کنند». این موارد شامل اقداماتی مانند «جیل‌بریک کردن، پرامپت‌نویسی خصمانه یا تزریق پرامپت» می‌شود، مگر آنکه چنین فعالیت‌هایی در چارچوب برنامه‌های مجاز گوگل برای آزمایش ایمنی یا شناسایی باگ انجام شود.

گوگل همچنین کاربران را از استفاده از محتوای تولیدشده توسط خدمات هوش مصنوعی این شرکت برای توسعه مدل‌های یادگیری ماشینی یا فناوری‌های مرتبط با هوش مصنوعی منع می‌کند.

این شرکت فعالیت‌هایی مانند فیشینگ، ایجاد حساب‌های جعلی یا نقد و بررسی‌های جعلی، وارد کردن بدافزار، هک، گمراه کردن دیگران از طریق القای این تصور که محتوای تولیدشده با هوش مصنوعی توسط انسان ایجاد شده است، یا معرفی خدماتی که متعلق به گوگل نیستند به نام گوگل را نیز ممنوع اعلام کرده است.

این تغییرات نشان‌دهنده تلاش گوگل برای مقابله با شکل‌های تازه سوءاستفاده در شرایطی است که هوش مصنوعی مولد به‌طور گسترده‌تری در خدمات مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها به کار گرفته می‌شود.

مالکیت محتوا

یکی از پرسش‌هایی که بسیاری از کاربران هنگام به‌روزرسانی شرایط خدمات شرکت‌های فناوری مطرح می‌کنند این است که آیا مالکیت محتوای بارگذاری‌شده تغییر می‌کند یا نه. گوگل می‌گوید چنین تغییری رخ نمی‌دهد.

در شرایط خدمات به‌روزرسانی‌شده آمده است: «محتوای شما متعلق به خود شما باقی می‌ماند؛ به این معنا که شما همچنان هرگونه حقوق مالکیت فکری را که نسبت به محتوای خود دارید، حفظ می‌کنید.»

در عوض، کاربران به گوگل مجوزی جهانی، غیرانحصاری و بدون دریافت حق امتیاز می‌دهند که به این شرکت اجازه می‌دهد در موارد لازم برای ارائه و بهبود خدمات، محتوا را میزبانی، بازتولید، توزیع، منتقل، اصلاح و نمایش دهد.

گوگل می‌گوید این مجوز به خدمات اجازه می‌دهد همان‌گونه که طراحی شده‌اند عمل کنند؛ از جمله ذخیره فایل‌ها در گوگل درایو، دسترسی به محتوا در دستگاه‌های مختلف، اشتراک‌گذاری محتوا با افرادی که کاربر انتخاب می‌کند و بازآرایی قالب یا ترجمه محتوا در صورت نیاز.

استفاده از محتوا

شرایط بازنگری‌شده، جزئیات بیشتری درباره نحوه تحلیل محتوای ذخیره‌شده در خدمات گوگل ارائه می‌دهد.

این شرکت می‌گوید این مجوز با هدف محدود «راه‌اندازی و بهبود خدمات» ارائه می‌شود؛ از جمله برای ایجاد ویژگی‌ها و قابلیت‌های جدید.

بر اساس این سند، سامانه‌های خودکار، محتوا را «برای شناسایی هرزنامه، بدافزار و محتوای غیرقانونی»، «تشخیص الگوها در داده‌ها» و «شخصی‌سازی خدمات برای کاربر، مانند ارائه پیشنهادها و نتایج جست‌وجوی شخصی‌سازی‌شده، محتوا و تبلیغات» تحلیل می‌کنند. گوگل اعلام کرده است این تحلیل هنگام ارسال، دریافت و ذخیره محتوا انجام می‌شود.

این شرکت همچنین می‌گوید ممکن است از محتوایی که کاربران خودشان برای نمایش عمومی انتخاب کرده‌اند، برای تبلیغ خدماتش استفاده کند. از جمله نمونه‌ها می‌توان به نقل‌قول از یک نظر عمومی نوشته‌شده توسط کاربر یا نمایش اسکرین‌شات‌هایی از برنامه‌های عمومی فهرست‌شده در گوگل پلی اشاره کرد.

محتوای حذف‌شده

گوگل اعلام کرده است محتوایی که از خدمات این شرکت حذف می‌شود، ظرف مدت معقولی دیگر به‌صورت عمومی در دسترس نخواهد بود. با این حال، این شرکت دو استثنا را مطرح کرده است.

اگر محتوا پیش‌تر با کاربران دیگر به اشتراک گذاشته شده باشد، نسخه‌هایی از آن ممکن است همچنان در حساب‌های گوگل آن کاربران باقی بماند. همچنین اگر محتوا از طریق خدمات شخص ثالث در دسترس قرار گرفته باشد، موتورهای جست‌وجو، از جمله گوگل سرچ، ممکن است تا زمانی که محتوا از منبع اصلی حذف نشود، همچنان آن را نمایش دهند.

تعلیق حساب کاربری

شرایط به‌روزرسانی‌شده همچنین توضیح می‌دهد که گوگل در چه مواردی ممکن است دسترسی کاربران به خدمات خود را تعلیق یا قطع کند.

بر اساس این سند، در صورتی که کاربران به‌طور مکرر یا اساسی شرایط خدمات یا سیاست‌های مرتبط را نقض کنند، گوگل ملزم به رعایت الزامات قانونی باشد یا این شرکت به‌طور منطقی باور داشته باشد که رفتار کاربر می‌تواند موجب آسیب یا مسئولیت حقوقی شود، ممکن است اقداماتی علیه حساب کاربری انجام شود.

نمونه‌های این موارد شامل هک، فیشینگ، ارسال هرزنامه، گمراه کردن کاربران و استخراج محتوایی است که متعلق به کاربر نیست. کاربرانی که معتقدند حساب آن‌ها به‌اشتباه غیرفعال شده است، می‌توانند نسبت به تصمیم گوگل درخواست تجدیدنظر ثبت کنند.

اطلاع‌رسانی پیشاپیش

گوگل اعلام کرده است که معمولاً پیش از اعمال تغییرات مهمی که بر استفاده از خدمات این شرکت تأثیر منفی می‌گذارد یا پیش از توقف یک خدمت، به کاربران اطلاع‌رسانی معقول و پیشاپیش ارائه خواهد کرد.

در مواردی که امکان‌پذیر باشد، پیش از اجرایی شدن تغییرات مهم در خدمات، به کاربران فرصت داده می‌شود داده‌های خود را از طریق گوگل تیک‌اوت صادر کنند؛ مگر در شرایط فوری مربوط به امنیت، جلوگیری از سوءاستفاده یا الزامات قانونی.

این شرکت همچنین اعلام کرده است که بازنگری‌های آینده در شرایط خدمات ممکن است برای «بازتاب تغییرات در خدمات یا شیوه فعالیت تجاری ما»، همچنین به دلایل «قانونی، مقرراتی یا امنیتی» یا برای «جلوگیری از سوءاستفاده یا آسیب» اعمال شود. کاربرانی که با به‌روزرسانی‌های آینده موافق نباشند، می‌توانند استفاده از خدمات گوگل را متوقف کرده و حساب گوگل خود را ببندند.